Meslek Yüksekokulumuz Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Mehmet Selman BAYINDIR ve Aykut AYBAŞ’ın düzenlediği Modern Türk Mutfağı yarışması gerçekleştirilmiştir. Yarışmaya dokuz ekip katılmış olup, her ekipte başlangıç, ana yemek ve tatlı yapmak üzere üç öğrenci yarışmıştır. Yarışma sabah 10:00’dan 11:30’a kadar süren ve saat 13:00’dan 14:30’a kadar süren iki oturum şeklinde düzenlenmiştir. Yarışmaya Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, Yüksekokul Sekreteri İdris YOLCU, Dr. Öğr. Gör. Erkan TAŞDEMİR, Öğretim Görevlileri Elçin GÜNGÖR GÜZELER, Bülent TOPBAŞLI ve Musa Can ERASLAN jüri üyeleri olarak katılmışlardır.
Yarışmada derece alan ekipler şu şekildedir:
Yarışma Birincisi: Kübra KALAFAT’ın liderliğinde Nilgün UMUTLU ve Şura ÖZER’in yer aldığı ekiptir. Ekip yarışma menüsü: Başlangıç, Avokado Brokoli Püresi Eşliğinde Havuç Dolması. Ana Yemek, Fesleğenli Patates Püresi Yatağında Kuzu Pirzola. Tatlı, Lavantalı Panna Cotta.
Yarışma İkincisi: Ali KARABAĞ’ın liderliğinde Oğuzhan AKDOĞAN ve Sezin SERT’in yer aldığı ekiptir. Ekip yarışma menüsü: Başlangıç, Ciğer Pateli Domates Dolması, Ana Yemek, Kayısılı Humus Yatağında Pirzola. Tatlı, Avokado Soslu Çakaleriği Kremalı Leblebi Helvası.
Yarışma Üçüncüsü: Anıl SÜLÜN’ün liderliğinde Erhan Can BERKTAŞ ve Gülşen DELER’in yer aldığı ekiptir. Ekip yarışma menüsü: Başlangıç, Tarator Sos Eşliğinde Kadayıfa Sarılı Karides. Ana Yemek, Pirinç Salatası Eşliğinde Mor Sebze ile Marine Edilmiş Somon Izgara. Tatlı, Limon Sorbe Eşliğinde Tahinli Pamuk Şeker Ağacı.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.
aşçılık yemek yarışması