Aşçılık Programı öğrencileri Ziyafet Mutfağı dersinde uygulamalı olarak Aşure yapımını öğrenmişlerdir. Öğrencilerimiz aşurenin hem tarihi hem de kültürel yönüyle önemli bir tatlı olduğunu, geleneklerimizde de aşurenin komşu, dost ve akrabalara ev ev gezerek ya da misafirlikte ikram edilerek, sosyal ilişkilerde bir köprü oluşturduğunun önemi vurgulamışlardır. Uygulama ders sürecinde yapılan aşureler meslek yüksekokulumuzda öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize ikram edilmiştir. Etkinliği organize eden Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. M. Selman BAYINDIR, Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ ve tüm öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
aşure etkinliğiİçerik bulunamadı.