Site HaritasıRSS

16/06/2016 15:03:46 - 05/09/2017 15:03:46 - 1994 Takip

Yüksekokulumuz Trakya Üniversitesi Rektörlüğünün 18 Eylül 2003 tarihli 2 nolu kararı ile kurulmasına karar verilmiş, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 24 Ocak 2003 tarih ve 224 sayılı yazısı ve 2547 sayılı yasanın 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve Elektrik Programı açılarak kurulmuştur. 3 Ekim 2003 tarihinden itibaren Pınarhisar Meslek Yüksekokulu olarak kullanılan bina, eğitim ve Öğretimin yürütülmesindeki yetersizliğinden dolayı Trakya Üniversitesi senatosunun 26 Ağustos 2005 tarihli kararı Pınarhisar'dan Kırklareli’ ye Teknik Eğitim Fakültesi Kavaklı Yerleşkesine taşınmış eğitim ve öğretimine bu yerleşkede devam etmiştir. 28 Ekim 2005 tarihinde Yüksekokul Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Hüseyin TOPALLAR'ın yerine Yrd. Doç. Dr. Levent GÜNAYDIN atanmıştır. Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Teknik Eğitim Fakültesi Kavaklı yerleşkesinde Fakülte Dekanlığı yanında boş bulunan 2 idari bloktan birinin yerel imkânlarla bakım ve onarımının yapılması sonucunda Yüksekokul idari birimleri 28 Nisan 2006 tarihinde bu bloğa yerleşmiş ve bu tarihten itibaren burada faaliyet göstermiştir. Akademik faaliyetlerini Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve Elektrik Programına ek olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Yüksek Öğretim Kurulunun 7.6.2006 tarihli yazısıyla açılmış 30 öğrenci alarak Eğitim ve Öğretim faaliyetine başlamıştır. Trakya üniversitesine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren yüksekokulumuz Kırklareli Üniversitesinin 29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yasayla kurulmasından sonra Kırklareli Üniversitesine bağlanmış ve Kırklareli Üniversitesi bünyesinde akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Pınarhisar ilçesinde Yüksekokul binasının yapımı Pınarhisar Kaymakamlığı, Pınarhisar Belediyesi ve Keçici Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı tarafından tamamlanmış ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu yeni binasına taşınmış ve 22 Şubat 2009'da açılış töreni Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun katılımlarıyla yapılmıştır.

2008-2009 Akademik yılında Pınarhisar'da faaliyetlerini yürüten yüksekokulumuz mevcut 3 programa yeni 3 program açılarak 6 programla çalışmalarını yürütmüştür.  2011 yılı Eylül ayında yüksekokulumuz müdürlüğüne Doç.Dr. Bahtiyar DURSUN atanmıştır. 2014 yılı Ocak ayında Pınarhisar Yerleşkemizde Yemekhane ve Kantin binamız hizmet vermeye başlamıştır. 2014-2015 Akademik yılında ise HALKLA İLİŞKİLER ve TANITIM PROGRAMI ile YAPI DENETİMİ PROGRAMI öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Böylece Pınarhisar Meslek Yüksekokulu toplamda sekiz program ile faaliyetlerine devam etmektedir. 2015 yılı Şubat ayında yüksekokulumuz müdürlüğüne Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Toylan atanmıştır. 2015-2016 Akademik yılında ise AŞÇILIK PROGRAMI, KONTROL VE OTOMASYON PROGRAMI ve MEDYA ve İLETİŞİM PROGRAMI açılmış olup, 2016 Güz döneminden itibaren öğrenci kabul edecektir. Böylece Pınarhisar Meslek Yüksekokulu toplamda dokuz program ile faaliyetlerine devam etmektedir. 2016 yılı Temmuz ayında yüksekokulumuz müdürlüğüne Yrd. Doç. Dr. Olcay EKŞİ atanmış ve günümüzde de çalışmalarına devam etmektedir.

Aşçılık Programı

Bilgi Yönetimi Programı