Bilgeliğe Yolculuk...
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

Aşçılık Programı

17/06/2016 11:30:32 - 28/09/2018 11:30:32 - 46343 Okunma

Program Dersleri

Program Ders İçerikleri

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI

Bölümün hedefi, turizm ve yiyecek içecek sektörünün istihdam ihtiyacının gerekli teorik bilgi ve sektörel deneyime sahip, gastronomi alanında sektörün son gelişmelerini yakından izleyen, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık, kalifiye insan gücünü yetiştirmektir.


Öğrenim süresince aşçılığın ve yiyecek içecek sektörünün temel ilkeleri ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar, alanı ile ilgili, araştırma, geliştirme ve yürütme konularında bireysel ya da toplu şekilde bulunur.

Önlisans düzeyinde aşçılık eğitimi alarak mezun olan öğrenciler; kamu kurumlarında, restoranlarda, turizm işletme belgeli işletmelerde, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarında(uçak, gemi, tren, otobüs), hastane mutfaklarında, aşçıbaşı, aşçıbaşı yardımcısı, bölüm şefi (pastane şefi, soğuk mutfak şefi, sıcak mutfak şefi, kahvaltı şefi, a’ la carte mutfak şefi) bölüm şef yardımcıları (pastane, soğuk mutfak, sıcak mutfak, kahvaltı, a’ la carte), mutfak komisi vb. pozisyonlarda; yiyecek içecek müdürü, mutfak yöneticisi, restoran koordinatörü, restoran müdürü, gibi kadrolarda çalışabilirler.

 

Bölümün Eğitime Başladığı Yıl:

2016 – 2017

ÖSYM Kontenjanı:

30

Burs Kontenjanı:

  -

Puan Türü:

 

Giriş Şartları:

 

Öğrenim Süresi:

2 Yıl

Öğrenim Dili:

Türkçe

Sınavsız Geçiş Sistemi ile Başvuru Yapılabilecek Lise ve Bölümleri:

Yiyecek İçecek Hizmetleri, Konaklama Hizmetleri, Konaklama, Seyahat İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi, Eğlence Hizmetleri, Mutfak Hizmetleri, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile ve Tüketici Bilimleri.

Dikey Geçişle Geçilen Programlar:

Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği eğitimi veren lisans programlarına geçiş yapabilirler.

Çalışma Alanları:

Bu programdan mezun olan öğrencilerin çalışma alanları oldukça geniş olmakla birlikte, turizm bölgeleri, büyük şehirler başta olmak üzere, otel, restoran, pastane, yemek fabrikası, uçak – gemi – tren vb. ulaşım araçlarının üst sınıf müşterilerine yönelik yiyecek – içecek hizmeti, bar, ordu evleri, sosyal tesisler vb. gibi yiyecek – içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler.

Program Öğretim Elamanları

Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ

Öğr. Gör. Mehmet Selman BAYINDIR

Aşçılık Pmyo

Facebook Twitter Google Plus

Duyurular

Mar
02
2023-2024 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI (GÜNCEL)
1605 Okunma
Şub
21
KLÜ 13. KARİYER GÜNLERİ PROGRAMI YAYINLANDI
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi     3792 Okunma
Şub
14
RAMADA PLAZA BY WYNDHAM SİLİVRİ GENEL MÜDÜRÜ SERKAN EKENEL 13. KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZE KATILACAK
PMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı     53 Okunma
Şub
02
2023-2024 BAHAR DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI
163 Okunma
Oca
29
2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI
593 Okunma
Oca
29
2023-2024 BAHAR DÖNEMİ İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM DERSİ (3+1 EĞİTİM MODELİ) BAŞVURU TARİHLERİ
529 Okunma
Oca
11
2023-2024 BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU
267 Okunma
Oca
08
2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI
633 Okunma
Oca
08
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE: AKRAN EĞİTİMİETKİNLİĞİ
86 Okunma
Oca
03
ULUSAL STAJ PROGRAMI 2024 YILI BAŞVURULARI BAŞLADI
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi     11356 Okunma
Ara
30
YEMEK FİYATLARI GÜNCELLENDİ
249 Okunma
Kas
17
TELEFON HATLARINDAKİ KESİNTİ HAKKINDA
204 Okunma
Kas
02
YEMEK BURSU BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI
266 Okunma
Eki
13
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI (GÜNCEL)
2621 Okunma
Eki
10
KABLOSUZ AĞ BAĞLANTI REHBERİ (KLUWIFI)
563 Okunma
Eki
09
ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI DAĞITIM TAKVİMİ
486 Okunma
Eki
09
DERS KAYIT İŞLEMLERİ UZATILDI
421 Okunma
Eki
09
2023-2024 MAZERETLİ DERS KAYİT VE DERS EKLEME ÇIKARMA İŞLEMLERİ
281 Okunma
Eki
09
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ BAŞVURUSU
238 Okunma
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.