Medya Ve İletişim

Program Ders İçerikleri

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ MEDYA VE İLETİŞİM PROGRAMI

Medya ve İletişim Programı, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2016-2017 eğitim yılında öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Programımıza YGS-4 yerleştirme puanı ile öğrenci alınmaktadır. Programa alınması düşünülen öğrenci sayısı 40 (kırk)’tır ve öğretim dili Türkçedir. Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılan ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alacak olan programımızda, amacımız mevcut akademik alt yapı sayesinde gerekli donanıma sahip mezunlar yetiştirmek.

Programın Öğr. Dili    Türkçe
Önerilen Kontenjan 40
Yerleştirme Türü

Muhtemel öğrenci kaynakları

İletişim Meslek Liseleri, Genel Liseler, Ticaret Liseleri, Çok Programlı Liseler öğrenci alımı için önerilen programlar arasında bulunmaktadır.

Programdan mezun olacak öğrencilerin istihdamları alanları

Mezun olacak öğrencilerimiz; araştırmacı, iletişim uzmanı, gazeteci, televizyon programcısı olarak üniversitelerde, prodüksiyon şirketlerinde, basılı, görüntülü ve online medya kuruluşlarında, ulusal ve yerel gazetelerde çalışabilmektedirler.

Programa ilişkin Bölge/İl İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi

Öğrenci alımı için başvurulan programla ilgili olarak ilçemizde, resmi, yarı resmi ve özel kuruluşların basın halkla ilişkiler birimlerinde istihdamın olabileceği gibi, Marmara Bölgesi’nin gelişmişlik düzeyi göz önünü alındığında İstanbul başta olmak üzere, medya alanında hizmet veren birçok kurum ve kuruluşta istihdam gerçekleşebilecektir. Ayrıca coğrafi konum gereği, İstanbul gibi metropollere yakın olmak, bölümün öğrenci alımında en önemli avantajlarından birisidir.

Program Öğretim Elemanları

Musa Can ERASLAN