Bilgisayar Programcılığı

Program Ders İçerikleri

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

Toplumun hızla gelişen bilgisayar teknolojilerine uyum sağlayabilmesi için gerek duyulan bilgisayar ara elemanı yetiştirmektir.Bölüm mezunlarının, yazılım geliştirme, masa üstü yayıncılık, bilgisayar ağları ve internet servisleri yanında, tüm bilgisayar uygulamaları alanlarında programcı, sistem yöneticisi, operatör gibi görevleri yürütebilecek şekilde donatılmış olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bilgisayar Programcılığı: bilgisayar kullanımı, yazılım tasarımı, web tasarımı, bilgi güvenliği, donanım bakım onarımı ve bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili bilimdir. Bu programın amacı bilgisayar teknolojileri konusunda çalışacak, görevi itibariyle üst mühendis ile teknisyen arasında bulunan, teknisyenden daha fazla teorik bilgiye mühendisden daha fazla uygulama becerisine sahip bir ara teknik eleman olan teknikerler yetiştirmektir. Bu vasıflardaki bir eleman bazı küçük veya orta büyüklükteki işletmelerde liderlik ve yöneticilik rolünü üstlenebilir.
Bilgisayar Teknikeri yönetime karşı çalışmaların verimli olmasından sorumludur. Belirli görevlere verilmiş yazılım teknisyenlerinin çalışmalarına nezaret edebilir. Tekniker, yüksek düzeyde uygulama becerilerine sahip olacak ve ileri enformasyon teknolojilerindeki çağdaş eğilimleri bilecektir. Buna göre verilecek eğitim sonucunda öğrencinin hata bulma, problem çözme, karar verme ve işlem planlaması konularında yetenek kazanması beklenir. Bilgisayar Programcılığı  bölümünde meslek derslerinin büyük bölümü uygulamalı olarak yapılmaktadır. Hızlı bilgisayar sistemlerinden oluşan laboratuvarımızda dersler öğrencilerimizin konuları daha iyi anlayıp uygulamaları çabuk geliştirebilmeleri için görsel malzemeler kullanılarak projektör  eşliğinde yapılmaktadır. Dersler sonrasında verilen uygulama ve proje çalışmalarıyla öğrenilen bilgilerin gerçek hayata nasıl aktarılacağı öğrencilerimiz tarafından öğrenilmektedir.

Bölümün Eğitime Başladığı Yıl:

2003-2004

ÖSYM Kontenjanı:

Normal Öğretim:60 - İkinci Öğretim: 25

Burs Kontenjanı:

Puan Türü:

Giriş Şartları:

Öğrenim Süresi:

2 Yıl

Öğrenim Dili:

Sınavsız Geçiş Sistemi ile Başvuru Yapılabilecek Lise ve Bölümleri:

Meslek Liselerinin; Bilgi işlem, Bilgisayar, Bilgisayar Donanım, Bilgisayar İşletimi, Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Yazılımı, Bilişim Teknolojileri

Dikey Geçişle Geçilen Programlar:

Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol Öğretmenliği, Matematik-Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği

Çalışma Alanları:

Bilgisayar Programcılığı Teknikeri Unvanı alırlar, bilgisayar Teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren yada bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edebilirler.

Program Öğretim Elamanları

Öğr. Gör. Selçuk ÖZKAN (Bölüm Bşk V.)

Öğr. Gör. Murat ASLANYÜREK

Öğr. Gör. S.Mehtap İZMİRLİ AYAN