Turizm Ve Otel İşletmeciliği

Program Ders İçerikleri

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

Bölümün hedefi; Türkiye ve dünya turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu; Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında gerekli olan tüm teorik bilgiye hâkim ve sektörel deneyime sahip, en az bir yabancı dile (çok iyi derecede) hakim, bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, Turizm ve Otel İşletmeciliği sektöründeki en son gelişmeleri yakından izleyen, insan ilişkilerinde uzmanlığa sahip olan, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık, kalifiye insan gücünü yetiştirmektedir.
Öğrenciler, öğrenimleri boyunca Turizm ve Otel İşletmeciliği alanının temel ilkelerini ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar, alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini, Turizm ve Otel İşletmeciliği İşletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.
Bu programdan mezun olanlar; konaklama işletmelerinin ön büro, kat hizmetleri ve yiyecek içecek departmanlarında orta kademelerde görev alırlar.
Bu program; konaklama sektörünün önbüro, yiyecek-içecek, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek, gerektiğinde bölüm yöneticiliği görevini üstlenmeye aday, çağdaş bilgi, beceri ve davranışlara sahip elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bölümün Eğitime Başladığı Yıl:

2006-2007

ÖSYM Kontenjanı:

Burs Kontenjanı:

Puan Türü:

Giriş Şartları:

Öğrenim Süresi:

2 Yıl

Öğrenim Dili:

Sınavsız Geçiş Sistemi ile Başvuru Yapılabilecek Lise ve Bölümleri:

Animatörlük, Eğlence Hizmetleri, Host ve Hosteslik, Konaklama, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Seyahat Acentacılığı, Seyahat İşletmeciliği, Tur Operatörlüğü, Turizm, Ulaştırma Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri

Dikey Geçişle Geçilen Programlar:

İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik

Çalışma Alanları:

Bu bölümden mezun olan öğrenciler; Konaklama, seyahat, yiyecek içecek, rekreasyon, turizme bağlı ticaret işletmeleri ile kongre ve fuar işletmeciliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlarda yönetici, yönetici asistanı, muhasebe, satış ve pazarlama elemanları olarak çalışabilirler.

Program Öğretim Elamanları

Öğr. Gör. Ali ÇAKIR (Bölüm Bşk. V.)

Öğr. Gör. Elçin GÜNGÖR GÜZELER

Öğr. Gör. Aykut PAJO