2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Duyurusu

16/01/2017 11:28:32 - 16/01/2017 11:29:03 - 35125 Okunma

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” gereğince, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Üniversitemiz Önlisans örgün eğitim ve ikinci eğitim programlarına Yatay Geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler ve son başvuru tarihi aşağıda belirtilmiştir.

BAŞVURU

- Ön Kayıtlar, 16 – 27 Ocak 2017 tarihleri arasında; online olarak yapılacaktır.

Online Başvuru yapmak için tıklayınız.

- 2016-2017 öğretim yılı Bahar yarıyılında Kurumlararası (Not Ortalaması), Kurum İçi (Not Ortalaması) ve Ek Madde-1 yoluyla kabul edilecek programlara başvuru işlemleri başvuru tarihleri içerisinde kesintisiz bir şekilde internet üzerinden online yapılacak olup, online başvuru sırasında doldurulacak bilgiler adayların beyanı olarak kabul edilecek ve tüm sorumluluk adaya ait olacaktır.

- Başvuru sırasında evrak teslimi yapılmayacak olup, kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar kayıt esnasında evrak teslimi yapacaktır.

- Belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

- Başvuru sonuçları Birimlerin Web Sayfaları üzerinden ilan edilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

(Online Başvuru sırasında sisteme yüklenecek evraklar.)

- Yeni tarihli öğrenci belgesi.

- Not Durumu Belgesi (Transkript): Başvuran öğrencilerin ayrılacağı kurumdan alacağı bütün dersleri gösteren resmi belge

- Kurumundan alacağı Ders Planı fotokopisi ya da Ders Planına ulaşılabilecek internet sayfasının linki ile “bulunduğu döneme kadar bütün derslerini almış ve başarmıştır” yazısı.

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme Belgesinin Çıktısı.

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Sonuç Belgesinin Çıktısı.

- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

- Kayıt Dondurma Yazısı (Kayıt donduran öğrenciler için)

- Yabancı Dil Hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilerin Yabancı Dil Hazırlık sınıfını okuduğuna ilişkin belgesinin onaylı fotokopisi

- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibariyle ilk %10’a girdiklerine dair resmi belge.

KONTENJANLAR VE BAŞVURU TAKVİMİ

- Ön Lisans Programları Kurumlar Arası ve Kurum İçi Not Ortalaması Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

- 2013-2014-2015-2016 Yılları Önlisans Programları Merkezi Yerleştirme Taban Puanları ve Kontenjanları için tıklayınız.

- Yatay Geçiş Akademik Takvimi için tıklayınız.

- Yatay Geçiş Uygulama İlkeleri için tıklayınız.

- Yatay Geçiş Ek Madde-1 Uygulama İlkeleri için tıklayınız.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Online Başvuru Dilekçesi. (Sistemden çıktı alınacaktır.)

Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı/ müfredatı ve ders içerikleri.

- Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (Transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme Belgesi.

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Sonuç Belgesi.

- Kayıt Dondurma Yazısı (Kayıt donduran öğrenciler için)

Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı bulunduğu programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçeye çevrilmiş ve onaylanmış olması.

- Yeni tarihli öğrenci belgesi.

- Nüfus Cüzfan fotokopisi.

- Yurt dışından öğrenci kabulünde Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesi. (Başvuran adayların Denklik Belgeleri, toplu halde Üniversitemiz tarafından, Yükseköğretim Kurulundan istenecektir.)

- Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapılmadığına dair belge

Yatay Geçiş KLÜ Pınarhisar MYO PMYO