Bilgeliğe Yolculuk...
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör. Ali Çakır Trakya Lezzet Şenliğine Konuşmacı Olarak Katıldı

28/09/2017 15:26:25 - 28/09/2017 15:26:25 - 16847 Okunma

Yazar, basın mensupları ve mutfak profesyonellerinin katıldığı Trakya Lezzet Şenliği Tekirdağ Süleymanpaşa’da yapıldı. İki gün süren şenlik kapsamında, Trakya’nın yerel lezzetleri tadılırken ünlü Trakya köftelerine imza atan ustalar, düzenlenen Köfte Paneli’nde yazarlar ve mutfak profesyonelleriyle bir araya geldi.

 

Ev sahipliğini Süleymanpaşa Belediyesi’nin yaptığı programda, panele Yemek Kültürü Araştırmacısı- Hürriyet Daily News Yazarı Aylin Öney Tan, Profesyonel Yiyecek & İçecek Danışmanı ve “Türkiye’nin Köfteleri” kitabının Yazarı Osman Serim, Food İn Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen ile Trakya Mutfak Kültürü Araştırmacısı akademik personelimiz Öğr..Gör. Ali Çakır katıldı.

 

Panelde konuşan Yemek Kültürü Araştırmacısı-Yazar Aylin Öney Tan, “Köfte her şeyden önce et demek. Et ise önce iyi beslenme ve ot demek” diyerek bölgenin bu açıdan zengin olduğunu belirtti. Tan, Trakya denince akla ilk olarak köfte geldiğini ve bölgenin her yerinde yapılan köftelerin birbirinden farklı lezzetlerde olduğunu anlattı.

 

Öğr. Gör. Ali Çakır da konuşmasında, “Trakya’da çok kültürlü kimliğin bir arada yaşadığını görüyoruz. Bunları bir araya getiren da Balkan coğrafyasındaki tersine göçlerdir. Gelirken de beraberinde yemek kültürlerini getirdiler. Yemek kültürleri içinde de köfte çok önemli bir unsurdur” diyerek Trakya’da köfteciliğin tarihsel arka planına değindi. Çakır, bölgede aile işletmesi şeklinde çalışan köftecilerin geçmişte servislerinde yer alan domates, biber, soğan gibi garnitürleri de kendilerinin ekip yetiştirdiğini anlatarak, Trakya köftelerinin lezzetini Istranca dağları eteklerinde otlayan hayvanlara borçlu olduğunu da vurguladı.

 

Profesyonel Yiyecek & İçecek Danışmanı ve “Türkiye’nin Köfteleri” kitabının yazarı Osman Serim ise, “Köfte sosyal bir yiyecektir. Bir paylaşım yiyeceğidir köfte” diyerek dünya mutfakları konusunda yaptığı araştırmalardan örnekleri paylaştı. Türkiye’de 300’den fazla köfte çeşidinin bulunduğunu söyleyen Serim, “Bu zenginlik dünyanın hiçbir mutfağında bırakın olmasını yanına bile yaklaşılmıyor. Köfteyi çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

panel

Facebook Twitter Google Plus

Duyurular

Mar
02
2023-2024 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI (GÜNCEL)
1605 Okunma
Şub
21
KLÜ 13. KARİYER GÜNLERİ PROGRAMI YAYINLANDI
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi     3795 Okunma
Şub
14
RAMADA PLAZA BY WYNDHAM SİLİVRİ GENEL MÜDÜRÜ SERKAN EKENEL 13. KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZE KATILACAK
PMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı     53 Okunma
Şub
02
2023-2024 BAHAR DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI
163 Okunma
Oca
29
2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI
593 Okunma
Oca
29
2023-2024 BAHAR DÖNEMİ İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM DERSİ (3+1 EĞİTİM MODELİ) BAŞVURU TARİHLERİ
529 Okunma
Oca
11
2023-2024 BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU
267 Okunma
Oca
08
2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI
633 Okunma
Oca
08
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE: AKRAN EĞİTİMİETKİNLİĞİ
86 Okunma
Oca
03
ULUSAL STAJ PROGRAMI 2024 YILI BAŞVURULARI BAŞLADI
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi     11368 Okunma
Ara
30
YEMEK FİYATLARI GÜNCELLENDİ
249 Okunma
Kas
17
TELEFON HATLARINDAKİ KESİNTİ HAKKINDA
204 Okunma
Kas
02
YEMEK BURSU BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI
266 Okunma
Eki
13
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI (GÜNCEL)
2621 Okunma
Eki
10
KABLOSUZ AĞ BAĞLANTI REHBERİ (KLUWIFI)
563 Okunma
Eki
09
ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI DAĞITIM TAKVİMİ
486 Okunma
Eki
09
DERS KAYIT İŞLEMLERİ UZATILDI
421 Okunma
Eki
09
2023-2024 MAZERETLİ DERS KAYİT VE DERS EKLEME ÇIKARMA İŞLEMLERİ
281 Okunma
Eki
09
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ BAŞVURUSU
238 Okunma
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.