Dünya Kadın Çiftçiler Günü Kutlandı

19/10/2017 13:35:12 - 19/10/2017 13:35:12 - 435 Okunma

Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe akademik personelimiz Öğr. Gör. Ali Çakır  konuşmacı olarak katıldı. Öğr. Gör. Ali Çakır 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü sebebiyle Demirköy ilçesi Sislioba Köyü’ndeki kadın çiftçilere yönelik olarak kırsal turizm ve kırsal turizmde yöresel yiyeceklerin önemi konusunda bilgiler verdi.

Kırklareli İl Gıda Tarım Müdürü Ümit Ortan’ın konuşmalarıyla başlayan  program Sislioba köy muhtar vekili Zafer Duran’ın konuşmasıyla devam etti.  Ardından Sislioba Köyü kadın girişimcilerinden Leyle Eltemur söz aldı. Son olarak Öğr. Gör. Ali Çakır konuşmasını yaptı.

Program yöresel yiyeceklerin ikram edilmesi, yöresel satış stantlarının gezilmesinin ve kadınlara yönelik sağlık taramasının yapılmasından sonra sona erdi.

Pınarhisar MYO olarak  çiftçi kadınlarımızın “15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü Kutluyoruz”.

etkinlik