Keşan ilçesinde, Bulgaristan’ın Pomorie kasabası ile Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası işbirliği ve Bulgaristan BİO Net Derneği desteğiyle hazırlanan “Komşuların Lezzet Ağı” projesi kapsamında yemek festivali düzenlendi. Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen proje çerçevesinde hazırlanan ve Türkiye bölümünü Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO’dan Öğretim Görevlisi Ali ÇAKIR‘ın yazdığı “Buna Ne Kattın Canım ?” isimli kitabının tanıtımı ve dağıtımı yapıldı.
Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde düzenlenen festivalde iki ülke tatlarının sergilendiği 50’şer metrelik stantlarda, hamur işi, etli yemekler, tatlılar ve çorbalar vatandaşlara sunuldu.
Proje kapsamında hazırlanan “Bunun İçine Ne Kattın Canım?” kitabının Türkiye bölümünü Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO Öğr. Gör. Ali Çakır yazdı. Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her iki ülkenin somut olmayan kültürel mirasının bir parçası olan yemek kültürü üzerine yaptığımız çalışmada her iki toplumun birçok ortak noktasının olduğunu tespit ettik. Bunun yanında her iki ülkenin kendine has farklı ve özgün lezzetlerini de tanıtma fırsatı bulduk. Kitabın adını da her iki ülkenin ortak bir deyiminden yola çıkarak belirledik. Yüzyıllar boyunca birlikte yaşamış her iki ülke komşuları, mahalleyi güzel bir yemek kokusu sardığında ve bu yemeklerden birbirlerine ikram ettiklerinde “Bunun İçine Ne Kattın Canım?” diye sorarlar. Kitabın ismi bu şekilde ortaya çıktı.”
kitap