Yapı Denetimi

Program Ders İçerikleri

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİPINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
İNŞAAT BÖLÜMÜ YAPI DENETİMİ PROGRAMI

İnşaat Bölümü Yapı Denetimi Programı bilimsel ve teknik düşünebilme, sorgulama, analiz etme, yeniliğe açık, edindiği bilgi ve becerileri topluma faydalı olabilecek şekilde uygulama alanına aktarabilen, kendi alanı ile ilgili diğer sektörlerle işbirliği içinde olabilen, hem büroda hem de şantiye ortamında yapılması gereken işlerin sevk ve idaresini yapabilen, bu yönde strateji geliştirip uygulayabilen, alanıyla ilgili teknik bilgilere ve teknolojiye vakıf, sürekli kendini yenileyebilen; girişimci, çağdaş, kendine güvenen, evrensel değerlere inanan ve üretken olmayı kendine görev edinmiş üstün niteliklere sahip bireyler yetiştirmektir.

Yapı denetim programı, öğrencilerini araştırmaya teşvik eden ve bu alanda, uygulama yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve normları kullanabilen mesleki problemleri çözebilecek, bilgi ve beceriye sahip, nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayan elemanlar yetiştirmektir.

Meslek Yüksekokulumuzda bulunan sınıflarımız yeni teknolojiye uyum sağlayacak şekilde dizayn edilmiş olup, her derslikte 1 adet projeksiyon makinesi ve bunun yansıyabileceği projeksiyon perdesi mevcuttur. Meslek Yüksekokulumuzda 78 Adet bilgisayar, 14 adet projeksiyon cihazı mevcut olup öğrencilerin uygulamalı derslerinde kullanılmaktadır. Microsoft ofis programları ve AUTOCAD programları yazılım olarak kullanılmaktadır. Teknik resim dersleri için her sınıfta 20 adet teknik resim masası; beton laboratuvarında agrega elek takımı, elek sarsma cihazı, beton kür havuzu, beton test presi, eğilmede çekme aparatı, birim ağırlık test kovaları, slump test seti, özgül ağırlık test seti, numune hazırlama kalıpları, harç mikseri vb. diğer araç gereçler bulunmaktadır.

Bölümün Eğitime Başladığı Yıl:     2014-2015 Öğretim Yılı
ÖSYM Kontenjanı:       Normal Öğretim:  40 kişi - İkinci Öğretim: 40 kişi
Puan Türü:
Giriş Şartları:
Öğrenim Süresi:             2 Yıl
Öğrenim Dili:           Türkçe

Sınavsız Geçiş Sistemi ile Başvuru Yapılabilecek Lise ve Bölümleri:

Meslek liselerinin; İnşaat bölümlerinden mezun olan öğrenciler programımıza başvurabilir.

Çalışma Alanları:

Yapı Denetimi Teknikeri ünvanı alarak, resmi kuruluşlarda, özel mimarlık ve mühendislik büroları, hazır beton firmalarında, inşaat laboratuarlarında ve yapı denetim şirketlerinde çalışabilirler.

Staj olanakları:

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Yapı Denetim Bölümü öğrencileri inşaat işlerini üstlenen müteahhitlik firmaları, beton santralleri, çimento fabrikaları, mimarlık büroları ve yapı denetim şirketlerinde stajlarını yapabilmektedirler.
ikey Geçişle Geçilen Programlar: İnşaat Mühendisliği

Program Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. Can DEMİREL(Bölüm Bşk. V.)

Öğr. Gör. Aysun SEVEN

Öğr. Gör. Bületn TOPBAŞLI