3+1 Eğitim Modeli

08/04/2021 13:57:25 - 17/11/2022 13:57:25 - 3185 Okunma

Meslek Yüksekokulumuzda aktif olarak faaliyetlerine devam eden 7 bölüm ve 8 programda (Aşçılık Programı, Bilgi Yönetimi Programı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Kontrol ve Otomasyon Programı, Medya ve İletişim Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Yapı Denetimi Programı) örgün eğitim modeli uygulanmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuzda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılından itibaren

• Aşçılık,
  • Bilgisayar Programcılığı,
  • Bilgi Yönetimi,
  • Yapı Denetimi
  • Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi

programlarında 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli de uygulanmaktadır.

Bu eğitim modeline göre bu programlarda öğrenim gören öğrencilerimiz, 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersleri aldıktan sonra 1 dönem işletmelerde uygulamalı eğitim almaktadır.

Bölgemiz Türkiye’nin sayılı ticaret ve sanayi bölgeleri arasındadır. Sanayi kuruluşları açısından Türkiye ortalamasının üzerinde bir potansiyeli bölgemiz barındırmaktadır. Küçük işletmeler haricinde orta ve büyük ölçekli yüzden fazla işletmenin Babaeski Ticaret ve Sanayi odasına kaydı bulunmaktadır. Bu Kimya, Tekstil, Ulaşım, Enerji, Hammadde vb. işletme kuruluş yeri seçenekleri açısından fizibilite durumda olan bölgemiz ileriki yıllarda da ticaret ve sanayide gözde olmaya devam edecektir. Ayrıca gelişmekte olan Avrupa Serbest Bölgesi de ayrı bir iş hacmi doğuracaktır.

Temel amacı belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksekokulları; geleceğimizin teminatı olan gençlerimize; bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin gereksinimi olan kaliteli meslek eğitimi almış, sorumluluk sahibi, üretken ve yetkin nitelikli eleman yetiştirmeyi amaç edinen Yüksekokul programlarında 4 yarıyıllık eğitim-öğretim, teorik ve uygulamalı olarak yürütülmektedir

Öğrencilerimizin eğitim seviyesini ve niteliğini yükseltmek, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde eğitim sisteminde yeni düzenlemeler yapmak, sektörün beklenti ve taleplerine istinaden istihdam odaklı bir eğitim-öğretim amacıyla yapılan düzenleme ile eğitim-öğretimin 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin işletmelerde uygulamalı olarak alınmasını öngören 3+1 Uygulamalı Eğitim Modelinin öğrencilerimize ve iş çevrelerine faydalı olacağı düşünülmektedir.

Üniversitemiz ve iş yerleri arasında yapılan işbirliği protokolleri ile Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri, eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, “Mesleki Uygulamalar” dersi adı altında kamu/özel kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimle pekiştirme imkânı bulacaktır. Eğitim Öğretim dönemi içinde yapılacak olan mesleki uygulama eğitimi, akademik takvime uygun olarak müfredatlarında yer alan dönemde tam zamanlı olarak yapılacaktır.

Öğrencilere Yararları

• Özgüveni artacak, sorumluluk duygusu ve çalışma alışkanlıkları olumlu yönde gelişecektir.
  • Teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisine sahip olacaktır.
  • Sorumluluk artacak, takım çalışması yapabilme yeteneğini kazanacaktır.
  • Günün teknolojisini görerek yetiştiği için iş bulma imkânı kolaylaşacaktır.
  • İş dünyasının gerçekleri ile daha erken tanışacak ve uyum süreci hızlanacaktır.
  • Kendini tanıyacak ve yeteneklerinin farkına varacaktır.
  • İşletmelerde karşılaşılan sorunları gözlemleyerek çözüm yöntemleri aramaya başlayacak ve bilgiye hızlı ulaşma becerisi kazanacaktır.
  • Aynı alanda mezun olan öğrenciler arasında rekabet avantajı elde etmiş olacaktır.
  • Özgeçmişinde 4 aylık bir iş deneyiminin yanı sıra, yeni iş başvurularında referans olacak iş dünyasının seçkin insanlarıyla tanışmış, sosyal ağlar kurmuş olacaktır.

3+1 Eğitim Modeli İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Dökümanları için tıklayınız.

3+1

ARA SINAV (VİZE) MAZERET BAŞVURULARI