Akademik personelimiz Öğr. Gör. Ali Çakır’ın liderliğinde 2. Trakya Yerel Tohum Takas Etkinliği yapıldı. Slow Food Trakya Convivium Lideri Öğr. Gör. Ali Çakır organizasyonunda yapılan etkinlikte Kırklareli başta olmak üzere Tekirdağ ve Edirne’deki köylerden gelen çiftçiler yerel tohum takas etkinliğine katıldı. Etkinlikte çiftçiler ürettikleri yerel tohumları karşılıklı olarak değiştirdiler. Çakır iyi bir yemeğin iyi malzemelerden oluştuğunu, bu nedenle yerel tohumlardan elde edilen sebze ve meyvelerin önemli olduğunu ifade etti. Bir aşçı için malzeme seçiminin önemine vurgu yaptı. Haberle ilgili röportaja aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.facebook.com/121998088422881/videos/134338197188870/
tohum takas