Meslek Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri hardaliye üretimi hakkında bilgi almak üzere KLU Teknik Bilimler MYO Gıda Teknolojisi Programı laboratuvarına 19 Aralık 2022 tarihinde teknik gezi düzenledi. Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen teknik gezide öğrencilerimize Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Görevlisi Dr. Aykut PAJO eşlik etti. Düzenlenen teknik gezide Öğretim Görevlisi Necdet BİKBAY hardaliye üretiminde kullanılan üzüm çeşitleri, hardal vb. kullanımı, hardaliyenin üretim süreci, şişelenmesi ve saklanması konularında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Öğretim Görevlisi Necdet BİKBAY öğrencilerimizin yöresel bir içecek olan hardaliyeye olan ilgisinden ve ziyaretimizden memnuniyetini dile getirdi. Öğrencilerimiz ve Öğretim Görevlisi Dr. Aykut PAJO ise sunulan değerli bilgiler ile 15 yıldır aralıksız bir şekilde üretimde bulunarak yöresel içeceğimiz hardaliyenin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılmasına desteklerinden dolayı Öğretim Görevlisi Necdet BİKBAY’a ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler. Teknik gezi dondurma ve hardaliye tadımının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
teknik gezi pmyo klu